Syning

Tegn op


Tegn mønsterets omrids bag på stoffet med skrædderkridt. Marker et stykke af til en åbning til at vende igennem. Åbningen skal være på et lige stykke og helst forneden eller i siden, så sammensyningen ikke ses så meget. Marker ansigter og tegn dem op/sæt sikkerhedsøjne i. Se Ansigter

Marker hvor arme, ben og ører skal sættes på.

Ører syes og vendes. Sørg for at de vender rigtigt, med inderøret ind mod ansigtet. Jeg fylder ikke ørerne, men kommer nogle gange et lag pladevat imellem, hvis de er meget store.

Arme og ben syes sammen, vendes og fyldes. Delene hæftes på, de skal vende ind i krammedyret. Det kan godt blive lidt bumlet, hvis der både er arme og ben, men det kan klares med lidt tålmodighed.

 

 

 1. Sy sammenSy lige ovenpå stregen, husk hul til at vende igennem.IMG_1769
 2. Klip til

  Klip sømrummet ned.Hvis stoffet ikke trævler særligt meget, behøver du ikke at gøre mere ved det. Når først tøjdyret er fyldt, vil der ikke være det samme slid på sømmen, som der er på tøj.Hvis det trævler meget kan du vælge at klippe almindeligt sømrum og lave en zigzag i kanten.Klip hak i sømrummet ved alle de sømme der buer indad og i indhak. Klip lige over ved spidser.IMG_1781
 3. Vend

  Vend retsiden ud, sørg for at komme helt ud i spidserne ved ører mm. Jeg bruger en blyant med knækket spids. Den tykke ende bruger jeg til de større dele og spidsen til ører mm.
 4. Fyld

  Fyld krammedyret godt op.
  Jeg bruger puder fra IKEA til 12 kr., de giver ca. 30 dyr i min størrelse. Du kan også købe bamsefyld i stofbutikker, hvis du kun skal lave et enkelt tøjdyr.
  Stofrester i små stykker kan også bruges, men de giver et tungere og mere kompakt tøjdyr.
 5. Sy sammen
  Sy hullet sammen med en tråd som passer til stoffet.